In de natuur zie ik mooie vormen en beelden ontstaan die eigenlijk al kunstwerken op zich zijn.Ik probeer die vormen zichtbaar te maken. Mijn kunst is tastbaar,vooral mijn kunstwerken in hout. Hout heeft van nature een aantrekkingskracht om aan te raken en te bewonderen met je handen.

uit 2008 tot 2014 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

I can see you

2014

Een vrouw op hoge hakken toort hoog boven iedereen uit, om zo uit de hectiek van de dag te komen en alles rustig te kunnen gadeslaan. Het is goed om soms even afstand te nemen en alles rustig te overzien, voordat je belangrijke beslissingen neemt ( helicopterview)

ontwikkeling

2014

De natuur is de kunstenaar. Een tak heeft een andere tak omwikkeld. Deze speelt vervolgens met de omwikkelende tak. Een spel van geven en nemen, van duwen en trekken, net als een ontwikkeling.

Zonder titel

2014

Een mooie vorm ontstaat in het binnenste van de boom. Aan beide zijde te zien. Zeer tastbaar, de buitenkant is fluweelzacht en de binnenkant, ruw en zwart.

' pure blijdschap'

2013

Het beeld zat al in de boom. Door de vorm te accentueren, werd het voor iedereen zichtbaar.

Zonder titel

2013

Binnen een cirkel verlijmde stroken eikenhout is een binnen en buitenvorm gecreëerd. Er zit een beweging in van buiten naar binnen, van voor en achter. Vrij hangend in een mooi frame van RVS.

Hert

2012

Een mooi stuk hout, door de natuur gevormd, met een beetje hulp van mij een prachtige hertenkop.

'hert-stikke'

2012

Wegen worden aangelegd op de A12 tussen Ede en Driebergen en hiervoor worden ontzettend veel bomen gerooid. Maar niet alleen de bomen verdwijnen, met hen ook de dieren. In de trein zie ik dit met leden ogen aan.  Ik ben bezig met een notenhouten stam en zie op de schors het rode kruis,"deze moet gerooid" De opening waar eens een tak is afgebroken heeft een mooie nieuwe huid gekregen. Die gebruik ik om het lichtend hert te laten schijnen. Met een houten rode kruis op de grond.   De natuur kan "stikke".  

Lets dance

2012

De natuur maakt de mooiste kunst en ik pel het af, hak en schuur het en zie wat een prachtige bewegende persoon eronder vandaan komt! Ze vraagt iedereen ten dans. Lets dance

Houtboleet

2011

Binnen in de houtboleet ontspringt iets krachtigs, goudgeel licht straalt naar buiten. Hij staat glanzend en fier in het gras onder een boom.

muurboom marijke

2011

Plat tegen de muur maar zeer tonend is de muurboom "Marijke". Het is Robiniahout en toont een tweedeling, wat toch weer een eenheid is. Nadat de huid er voorzichtig afgepeld is, zie je hoe mooi hetgeen eronder zit is. Heel veel beweging en plooien.

oog rood

2011

Zie... en kijk echt Kijk door de opening en zie. Samen met het blauwe oog een mooie eenheid

windtrap

2011

De bewegelijkheid van de boomstam is benadrukt door een gouden beweging binnenin. Het ruwe van buiten en het zachte, gladde ,glanzende van binnen, rijken naar de lucht.

Bloem - stuk

2010

De mooie grillige vorm van de boom heb ik nog meer geaccentueerd door er een beweging van binnen naar buiten in te maken. De breuk ontstond en maakt de compositie nog sterker. Het hout is red ceder. Het kunstwerk staat op een hardstenen sokkel

hart - hout

2010

De natuur heeft zoveel moois. Ik laat dit aan de kijker zien door verschillende lagen in het hout bloot te leggen. Taxus hout op een hardstenen sokkel

muurboom horizontaal

2010

Net onder de bast/schors van de boom zitten mooie vormen en bewegingen

muurboom robinia

2010

Mooie vormen net onder de bast.

muurboom samen

2010

Een muurboom van Taxushout. Aan elkaar maar toch los van elkaar. Het mannelijke en vrouwelijke word gekenmerkt door kleur en beweging.

Oeps

2010

De natuur maakt de mooiste kunstwerken. ik hoef ze alleen maar te tonen, door iets bloot te leggen of te accentueren

vriendschap

2010

De verbondenheid door het hart, maar toch naar de zijkanten uitwaaien,  ieder naar een eigen kant. De verbondenheid blijft altijd. Het hout is een suikeresdoorn en het kunstwerk staat op een hardstenen sokkel Dit beeld is in opdracht gemaakt

zij en zij

2010

De vrouw heeft meerdere kanten.  Een zachte kant, en een grillige kant. Voel en zie de verschillen. Het kunstwerk staat op een hardstenen sokkel

'Armen'

2009

Wat lijken de mens en de natuur toch veel op elkaar. Je moet het alleen zien.. Taxushout Staat op een mooie zwarte Belgisch hardsteen

Flora

2009

Flora is met haar as verborgen in dit beeld. Een wens van haar om in hout als vlucht/vlinder te zijn na haar dood. Het hout is van de esdoorn. Het is speciaal voor haar blinde dochter gemaakt die het beeld op schoot kan nemen en de vorm goed kan voelen. Dit is echt tastbare kunst.

MOOB

2009

MOOB,("omgekeerde boom') Hollands Eiken, De natuur is mooi. Dat wat we niet 'echt' zien blijkt ook mooi. De wortels steken in de lucht, de kracht en alle bewegingen zijn nu bloodgelegt en je hoeft het alleen maar te zien. De boom wordt omhooggehouden door een RVS frame

muur boom

2009

Een boom ontdaan van zijn schors is mooi zoals hij is. En plat tegen de muur is het een echte blikvanger.

muurboom 2

2009

Een boom ontdaan van zijn schors is mooi zoals hij is. Plat hangend tegen de muur is het helemaal een blikvanger.

zonder titel

2009

Uit Esdoorn is een beweging gemaakt, die een "vlucht" kan zijn of een dans, De beweging in het hout zat er al in en is alleen zichtbaar en tastbaar gemaakt Wat zegt dit beeld jou?

Bosnymphf

2008

Ook de hond helpt mee met de inspiratie. Deze stronk vond hij in het bos. Ik zag er een bosnymphf in. Sokkel leisteen

OOG

2008

Verklein het blikveld, kijk en zie echt. De beweging gaat van buiten naar het middelpunt waar het word opgezogen en er aan de achterkant weer uitspat. Hij staat op een RVS poot, zodat je er goed doorheen kunt kijken